Gua Sha og Cupping

Hvad er Gua Sha ?

Gua Sha er en meget gammel kinesisk massageteknik. 

Gua betyder at skrabe, og Sha betyder rødmen/røde pletter i huden. 

Massagen går mere i dybden end traditionel massage eller for eksempel cupping. Man bruger redskaber til Gua Sha i form af forskelligt formede jadesten el. låg som fra et syltetøjsglas. De låg jeg bruger i klinikken er engangs og som jeg køber via et firma i England. Jeg bruger også en neutral baby olie på huden i forbindelse med Gua Sha. 

Gua Sha redskabet køres hen over problemområdet med rolige bevægelser. Ved at massere på området med Gua Sha redskabet ved stagnationen lindres, samtidigt med at blodgennemstrømningen øges. Normalt vil man i starten af behandlingen kunne mærke at huden ved problemområdet føles ujævn, knudret og ømt, men hurtigt vil det komme til at føle lindring, samt en velvære og behagelig varm fornemmelse i området.

I følge kinesiske udsagn, så heler Gua Sha kroppen, udover at løsne op for stagnationer el. infiltrationer i musklerne.

Hvad er Cupping ?

Cupping er dokumenteret brug i Kina siden år 206 f.Kr. og i Europa (Egypten) ca. 1550 f.kr.  

Cupping er en behandlingsform, som fremmer blodtilførslen til musklerne , og kan udover at styrke immunforsvaret, også hjælpe dine muskler med at slappe af. Ved hjælp af kopperne skaber man et vakuum, som virker ligesom dybdegående massage. Cupping anvender sugekopper der løsner bindevævet over muskulaturen op med det formål at øge blodgennemstrømningen i det udvalgte område og dermed også medvirkende til at udtrække og fjerne udefrakommende sygdomsfremkaldende faktorer (patogener), som vind, fugt, kulde og varme. Endvidere bruges kopperne også til at arbejde med punkterne på medianbanerne ifølge den traditionelle kinesiske medicin, som jeg arbejder meget med. Dette betyder at kopperne også kan gå ind og behandle ubalancer eller gener, som du eventuelt måtte døje med.

Man kan enten få massage med kopperne eller lade dem sidde kortvarigt på specifikke punktur.

 

Hvad kan Gua Sha og Cupping bruges til

Nedenfor har jeg oplistet de tilstande, hvor man kan have gavn af Gua Sha el. Cupping
 
 • Spændingshovedpine el. migræne.
 • Opløser eller lindre spændinger i musklerne
 • Styrker fornyelse af cellerne i huden – giver glød, mindsker linjer/rynker, strammer op i huden.
 • Afhjælper  kramper.
 • Kronisk leddegigt i mild/let grad.
 • Kroniske mave/tarmlidelser, såsom irritabel tyktarm, forstoppelse/diarré.
 • Smerter i skulder, ryg, albue, iskias, knæ el. hæl.
 • Astma/KOL
 • Nedsat immunforsvar.
 
Det fulde udbytte af denne behandlingsform opnås normalt efter 5-10 besøg. Tit bedres ubalancen efter få behandlinger, men ved f.eks. langvarige kroniske problemer, så kræver det flere behandlinger.
 
Jeg vil før en behandling altid vurdere hvilke behandlingsformer, som er optimale hos lige netop dig og din problematik, som du vil have hjælp til.
 
Du har mulighed for at købe klippekort til behandlingerne hos DD Akupunktur.
 
 
 

Når man får Gua Sha el. Cupping kan man opleve at få mærker efter en behandling. Normalt vil mærkerne hurtigt blegne og være væk i løbet af ca. 7-10 dage.

Mærkerne opstår generelt på grund af affaldsstoffer og større stagnationer i området. Ved opfølgende behandlinger på samme punkt vil tit resultere i mindre mærker, da cirkulationen er forbedret.

Det er en god idé selv at holde øje med hvor hurtigt mærkerne går væk. Det siger en del om graden af din blodgennemstrømning el. graden af din ubalance.

Det er vigtigt at drikke en del væske efter en behandling, da det vil hjælpe den afgiftningsproces, som er sat i gang.

Kontraindikationer:

Der kan ikke behandles med Gua Sha el. Cupping ved ……

 • Ved blødersygdom
 • Ved brug af binyrebarkhormon, da huden bliver let beskadiget. – Gælder dog ikke ved brug af astma medicin.
 • Ved graviditet i 1. trimester
 • På sår og eksem
 • Ved smitsomme sygdomme.
 • Steder med tatoveringer.
 • Åreknuder el. lymfødem.
 • Alle former for cancer.

Gua Sha / Cupping

Jeg vil afhængig af min behandlingsstrategi til lige netop dig og dine problematikker,  kunne tilbyde dig nogle enkle behandlingsteknikker, som kaldes Gua Sha eller Cupping.  

Jeg kombinerer tit Gua Sha eller Cupping med anden behandling såsom akupunktur. Jeg starter behandlingen med Gua Sha el. Cupping i maks. 10-15 min., hvorefter man ligger med akupunkturnålene i ca. 25-30 min. 

Behandlingen med Gua Sha eller Cupping kan sagtens stå alene.

Det er normalt ikke noget, som gør ondt eller er ubehageligt, men kan give nogle mærker (evt. små blod udstrækninger,  også kaldet petekkier og/eller skrabemærker) efterfølgende, som går væk inden for ca. 1 uges tid og er helt ufarligt.  

Jeg har lavet en lille pjece omkring behandlingen med Gua Sha eller Cupping, som du bedes læse inden du kommer til behandlingen hos mig, sådan at du er forberedt og informeret skriftligt på evt. bivirkninger/gener, såsom ømhed, mærker, skrabemærker el. små blod udtsrækninger (petekkier) på behandlingsstederne.

Jeg vil altid indhente samtykke i forbindelse med brug af Gua Sha eller Cupping.

Ring eller skriv til mig

Jeg er klar til at hjælpe dig

Akupunktur kan afhjælpe mange andre lidelser end dem der nævnes her på siden. Er du i tvivl om det mindste, så ring endelig til mig.

Diana

 29 11 70 07
diana@ddakupunktur.dk

 

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.